Wykonanie

Ciasto od dawna za mną chodziło,
jadłam podobne w ulubionej
cukierni aż w końcu udało mi się odtworzyć przepis, wyszło bardzo podobne i jest naprawdę przepyszne:) Polecam wszystkim amatorom słodkości.Składniki1 opakowanie
biszkoptów0,5 szklanki
kawy rozpuszczalnej z
cappuccinno i z 3 łyżkami
wódki1 łyżka
kakaoBiszkopt1/3 szklanki
mąki ziemniaczanej2/3 szklanki
mąki pszennej (np. Szymanowskiej)2 łyżki
cappuccino (u mnie
orzechowe)3/4 szklanki
cukru4
jaja1 łyżka
proszku do pieczeniaKrem1,5 szklanki
mleka w proszku1 szklanka
cukru400 gram
serka waniliowego (ok. 2 opakowania)1 kostka
masłaSposób przygotowania
BiszkoptKrok 1
Białko ubijamy na sztywno, dodajemy powoli
cukier dalej miksując. Następnie
żółtka i powoli wymieszane i przesiane
mąki,
cappuccino z
proszkiem do pieczenia ( na wolnych obrotach, żeby nie opadł). Pieczemy w 180 stopniach ok. 50 minut ( do suchego patyczka). Następnie wyjmujemy, zrzucamy z wysokości 50-60 cm na podłogę i odkładamy do piekarnika do ostygnięcia. Piekłam w tortownicy o średnicy ok. 25 cm.KremKrok 2
Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z
cukrem na puch. Następnie dodajemy
serki waniliowe i dalej miksując dosypujemy
mleko w proszku. Miksujemy na gładką masę.Krok 3
Biszkopt kroimy na dwie części. Nasączamy
kawą i kładziemy masę. Na masę układamy nasączone
biszkopty i kolejna warstwa masy. Na koniec drugą część
biszkoptu, nasączamy. Na to warstwę masy i posypujemy
kakao.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 6.0/ 10 (2 votes cast)Tort
mleczno-
kawowy , 6.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyJabłecznik “od serca”
Kakaowy śmietanowiecMazurek z
bakaliamiCiasto
ShrekChatka Puchatka