Wykonanie
Dzisiaj zapraszam na ciasto Milki Way. W zasadzie proste i w miarę szybkie. Ten pyszny deser robimy z masy
mlecznej, doskonałej plewy czekoladowej
biszkoptów. Polecam.



SKŁADNIKI
Biszkopt:7
jajek1 szklanka
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szklanka
cukru3 łyżki
kakaoPolewa czekoladowa:2 łyżki
margaryny2 łyżki
wody2 łyżki
kakao4 łyżki
cukru1 opakowane białej polewyKrem:1 kostka
masła3
serki Danio (3x150g)250 g
mleka w proszku1
śmietan fixDodatkowo:1/2 szklanki mocnej
kawy cappucino ( 10 łyżeczek)opakowanie okrągłych
biszkoptów 180gWYKONANIE:Przygotowujemy
biszkopt :
Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając
cukier, po jednym
żółtku i stale ubijamy.Dodajemy przesianą
mąkę,
proszek do pieczenia oraz
kakao.Delikatnie całość krótko mieszamy do połączenia składnikówCiasto wylewamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach (35x28cm)Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut .Sprawdzamy patyczkiemWyjmujemy z piekarnika, ściągamy papier do pieczenia i kroimy na dwa placki.Przygotowanie masy:
Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym
serku Danio, następnie
mleko w proszku. Na koniec Fix i dobrze ucieramy.Przygotowanie polewy :Wszystkie składniki wkładamy do rondla i gotujemy na słabym ogniu,Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. StudzimyWykonanie ciasta:Na jeden kawałku
biszkoptu rozsmarowujemy połowę kremu, kładziemy drugi
biszkopt. Nakładamy połowę kremu , który został i układamy
biszkopty jeden obok drugiego, namaczając je w
kawie,Wykładamy resztę kremu i równo rozsmarowujemy.Wierzch polewamy polewą ciemną.Polewę biała podgrzewamy w gorącej wodzie i polewamy po ciemnej tworząc nierówne zawijasy.



SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.