ßßß


SKŁADNIKIBiszkopt:7 jajek1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka cukru3 łyżki kakaoPolewa czekoladowa:2 łyżki margaryny2 łyżki wody2 łyżki kakao4 łyżki cukru1 opakowane białej polewyKrem:1 kostka masła3 serki Danio (3x150g)250 g mleka w proszku1 śmietan fixDodatkowo:1/2 szklanki mocnej kawy cappucino ( 10 łyżeczek)opakowanie okrągłych biszkoptów 180gWYKONANIE:Przygotowujemy biszkopt :Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier, po jednym żółtku i stale ubijamy.Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao.Delikatnie całość krótko mieszamy do połączenia składnikówCiasto wylewamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach (35x28cm)Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut .Sprawdzamy patyczkiemWyjmujemy z piekarnika, ściągamy papier do pieczenia i kroimy na dwa placki.Przygotowanie masy:Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym serku Danio, następnie mleko w proszku. Na koniec Fix i dobrze ucieramy.Przygotowanie polewy :Wszystkie składniki wkładamy do rondla i gotujemy na słabym ogniu,Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. StudzimyWykonanie ciasta:Na jeden kawałku biszkoptu rozsmarowujemy połowę kremu, kładziemy drugi biszkopt. Nakładamy połowę kremu , który został i układamy biszkopty jeden obok drugiego, namaczając je w kawie,Wykładamy resztę kremu i równo rozsmarowujemy.Wierzch polewamy polewą ciemną.Polewę biała podgrzewamy w gorącej wodzie i polewamy po ciemnej tworząc nierówne zawijasy.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.