Eksplozja witalności w jednym jaju. Potrawa Katarzyny Cukier robi wrażenie.Składniki4 jajka (ugotowane na twardo)kiełkibrokułakiełkirzodkiewkiszczypiorek cienkimajonezsólpieprzostra paprykaSposób przygotowaniaKrok 1Do wykonania farszu można użyć dowolnych kiełek. Kiełki i szczypiorek dokładnie płuczemy, a gdy wyschnie siekamy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy. Z jajek delikatnie ścinamy czubek i ze środka wyjmujemy żółtko. Żółtka wkładamy do miski i ucieramy z posiekanymi kiełkami i szczypiorkiem, doprawiając farsz do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i dodając majonezu. Przygotowanym farszem wypełniamy wnętrza jajek i całość przykrywamy ściętą częścią. Jajeczka tak przygotowane prezentują się nadzwyczaj ładnie na talerzyku. Smacznego!VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek - danie konkursowe, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisySurówka z białej rzepy z kiełkami i orzechamiRoladki ze szpinakiem i jajkiem- danie konkursowePlacek Wielkanocny- danie konkursoweJajka z szynką i szczypiorkiem – danie konkursoweJajka zapiekane w ziemniakach – danie konkursowe