Wykonanie
Szybka, prosta i smaczna przystawka.Składniki: 6
jajek, 13 plastrów
szynki wędzonej lub gotowanej, 1 opakowanie
kiełków ja dałam
rzodkiewki, 1 pęczek
rzodkiewek, 1 pęczek drobnego
szczypiorku, 2-3 łyzki
majonezu,
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Rzodkiewki zetrzeć na grubej tarce jarzynowej troche posolić, poczekać aż puszczą sok, Sok odlać.
Jajka ugotować, ostudzić obrać ze skorupek. Do startych
rzodkiewek zetrzeć również na grubej tarce jarzynowej
jajka.
Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać dodac do reszty razem z
kiełkami. dodać
majonez, doprawić do smaku
sola i
pieprzem, wymieszać. Farsz nakładac na plasterki
szynki, zwijać w ruloniki i układać na półmisku.