Wykonanie

Polecam na większe i mniejsze okazje. Ciasto jest delikatne, lekko kwaskowe, każdemu raczej przypadnie do gustu.Składniki
biszkopt4
jajka0,5 szkl
cukru0,5 szkl
mąki0,5 łyżeczki
proszku do pieczeniamasa
shrek1 litr zielonego Kubusia (lub 3 butelki 0,33L (dodałam pół czerwonego i też nic się nie stało))3 budynie
śmietankowedelicje1 paczka delicji
śmietana2
śmietany 30%cukier (do smaku)3 łyżki
żelatyny0 , 5 szkl wrzątku
galaretka2
galaretki (zielone)Sposób przygotowaniaKrok 1Ubić pianę z
białek w osobnym naczyniu. Utrzeć
żółtka z
cukrem i dodawać
mąkę i proszek. Piec 20 minut.Krok 2Ugotować budynie na
soku Kubuś. Uwaga sok pryska, więc najlepiej gotować go pod przykrywką.Krok 3Poukładać delicje na wierzchu.Krok 4Ubić
śmietanę i dodać do niej
żelatynę rozpuszczoną w odrobinie
wody.
Śmietana musi być bardzo zimna, bo inaczej się nie ubije.Krok 5Rozpuścić 2
galaretki i wylać na wierzch, kiedy pozostałe warstwy stężeją.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Ciasto
Shrek, 10.0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyCiasto
CappuccinoToffifeeCytrynowa chmurka
Wiśniowo-
biszkoptowe ciasto “Mała Mi”Babka
dyniowo-pomarańczowa