Wykonanie

Dzisiaj zapraszam do Włoch. Tematem wpisu będzie popularne, ale jakże trudne ciasto na pizzę.Składniki2 szkl
mąki1 łyżeczka
soli1 łyżka
oleju1 łyżeczka
bazylii lub
oreganozaczyn0,5 kostki
drożdży1 szkl
mleka1 łyżka
cukru1 łyżka
mąkiSposób przygotowaniaKrok 1
Drożdże rozrobić w ciepłym
mleku, dodać łyżkę
mąki i
cukru. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Krok 2Połączyć zaczyn z resztą składników, wyrobić dodając tyle
mąki, ile będzie trzeba, aby osiągnąć konsystencję elastycznego ciasta. Uwaga! Czasami wychodzi więcej niż 2 szkl
mąki. Odstawić do wyrośnięcia.Krok 3Gotowym
ciastem wykleić blachę i podziurkować widelcem.Piec ok 0 , 5 godz w zależności od dodanego farszu.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 6.0/ 10 (6 votes cast)Ciasto na pizzę, 6 . 0 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyBabka ziemniaczana a’la pizzaPizza z
kurczakiem i
kiszonym ogórkiemOczy carycy
Wyniki konkursu na ciasto świąteczneSzarlotka z
serkiem