Wykonanie
Buraki pomagają unormować poziom cholesterolu. Przeciwdziałają też zwapnieniom naczyń krwionośnych.Zatem dzisiaj barszcz.Składniki:
wywar mięsny
3
buraki2
marchewki1 mały
korzeń pietruszki,1/5 główki
kapusty białej1/2 szklanki
kapusty kiszonej1
cebula1/4 opakowania mrożonego
groszku3
ziemniaki.1 ząbek
czosnku3
jajkaPrzyprawy:
liść laurowy,
angielskie ziele,
pieprz czarny,
majeranek,
lubczyk,Wykonanie:Warzywa takie jak:
pietruszka ,
marchew,
kapusta,
buraczki,
cebula,
ziemniaki umyć, obrać, pokroić i wrzucić do
wywaru mięsnego ok 2, 5 l. Dorzucić
groszek,
kapustę kiszoną (która utrzyma piękny czerwony kolor zupy)
liść laurowy,
ziele angielskie i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać zmiażdżony
czosnek. Ugotowane na twardo i pokrojone
jajka oraz pozostałe
przyprawy dla smaku i zdrowia.
Majeranek wspomaga pracę układu trawiennego, ponieważ likwiduje skurcze żołądka i jelit oraz pobudza wydzielanie
soków żołądkowych.Jest również skuteczny na wzdęcia.