Składniki:500 g tłustego twarogu potrójnie mielonego3 żółtka150 g cukru150 ml śmietany 30 lub 36%100 g masła1 laska waniliiskórka starta z 1 pomarańczyskórka starta z 1 cytrynyok. 2/3 szklanki pokrojonych migdałów, orzechów i bakaliiŻółtka utrzeć z cukrem i ziarnami z laski wanilii. Miksując dalej dodać śmietanę.Naczynie w którym miksowaliśmy w/w składniki stawiamy na większym naczyniu z gotującą się wodą, tak, aby woda z większego garnka nie dotykała naczynia z ubitymi jajkami. Ubijać ok. 10-15 minut aż masa zgęstnieje.Gdy masa zgęstnieje, zdejmujemy z ognia i dodajemy po trochu masło i po łyżce sera. Gdy całość będzie jednolita i gładka dodajemy skórkę pomarańczową, skórkę z cytryny, migdały, orzechy i bakalie i dokładnie wymieszać.Masę przekładamy do formy wyłożonej gazą lub bawełnianą ściereczką. Ściereczkę zawijamy na górze masy i wkładamy najlepiej na 12 godzin do lodówki.Po stężeniu odwracamy na talerz i ściągamy gazę/ściereczkę.Smacznego :)