ßßß Cookit - przepis na RAVIOLI Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ

RAVIOLI Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ

nazwa

Wykonanie

Pierożki ravioli, przysmak nie jednej osoby. Farsz tym razem rybny, łosoś i ricotta okazał się bardzo smaczny. Wszystkim którzy lubią łososia i lepić pierożki polecam :)
SKŁADNIKI :
300 g mąki pszennej
3 jajka
odrobina wody
1 łyżka oleju
FARSZ :
150 g łososia z puszki Graal w sosie własnym
100 g ricotty
łyżka posiekanego koperku
sol, pieprz do smaku
oliwa z oliwek do polania pierożków
Składniki farszu wymieszać w miseczce i doprawić do smaku.
Mąkę przesiać i wbić do niej dwa jajka oraz jedno żółtko, wlać olej i odrobinę wody, zagnieść elastyczne ciasto. Uformowane ciasto zwinąć w folie aluminiową i odłożyć na 30 minut aż odpocznie. Ciasto dzielimy na 2 części, rozwałkować wałkiem, posypując je mąką.
Placki smarujemy białkiem i układamy na nich porcje farszu w równych odstępach. Na tak przygotowany placek, układamy drugi placek i dociskamy przestrzenie miedzy ciastem i farszem. Ciasto kroimy na kwadraciki. Ravioli gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut aż wypłyną na wierzch. Odcedzamy i płuczemy pod bieżącą wodą.
Podajemy ciepłe, polane oliwą z oliwek, smacznego !
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2015/11/ravioli-z-ososiem-i-ricotta.html