Wykonanie
Pierożki ravioli, przysmak nie jednej osoby. Farsz tym razem
rybny,
łosoś i
ricotta okazał się bardzo smaczny. Wszystkim którzy lubią
łososia i lepić pierożki polecam :)

SKŁADNIKI :300 g
mąki pszennej3
jajkaodrobina
wody1 łyżka
olejuFARSZ :150 g
łososia z puszki Graal w sosie własnym100 g
ricottyłyżka posiekanego
koperkusol,
pieprz do smaku
oliwa z oliwek do polania pierożkówSkładniki farszu wymieszać w miseczce i doprawić do smaku.
Mąkę przesiać i wbić do niej dwa
jajka oraz jedno
żółtko, wlać
olej i odrobinę
wody, zagnieść elastyczne ciasto. Uformowane ciasto zwinąć w folie aluminiową i odłożyć na 30 minut aż odpocznie. Ciasto dzielimy na 2 części, rozwałkować wałkiem, posypując je
mąką.Placki smarujemy
białkiem i układamy na nich porcje farszu w równych odstępach. Na tak przygotowany placek, układamy drugi placek i dociskamy przestrzenie
miedzy ciastem i farszem. Ciasto kroimy na kwadraciki. Ravioli gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut aż wypłyną na wierzch. Odcedzamy i płuczemy pod bieżącą
wodą.Podajemy ciepłe, polane
oliwą z oliwek, smacznego !
