Wykonanie
Panierowane krążki z
cukinii przygotowuję przeważnie latem, kiedy jest sezon na to pyszne warzywo. Panierowana i smażona
cukinia to nasz przysmak a samo danie przygotowuje się bardzo szybko, polecam.

SKŁADNIKI :1 spora
cukinia2
jajkabułka tarta do panierowania
sólolej do smażeniaDODATKOWO :1 kostka
twarogu wędzonego4
pomidorypęczek
szczypiorku1
czerwona cebulasol,
pieprz do smaku2 duże łyżki gęstej
śmietanyPRZYGOTOWANIE :
Cukinię obieramy, następnie kroimy na talarki, solimy, przekładamy do miski i odkładamy na 10 minut.
Pomidory kroimy w kostkę,
cebulę w talarki a
szczypiorek siekamy. Przekładamy składniki sałatki do miski, doprawiamy do smaku, dodajemy
śmietanę i mieszamy.W każdym plasterku
cukinii wycinamy kieliszkiem dziurkę ( możemy je również smażyć całe ). Każdy krążek panierujemy w
jajku i
bułce tartej, smażymy na rozgrzanym
oleju z jednej i drugiej strony.Wykładamy na talerz wyłożony papierem, w celu odsączenia z tłuszczu.Krążki posypujemy pokruszonym
serem i podajemy z
sałatką. Smacznego.
