Wykonanie
Bardzo lubię
sałatkę kebab, z pysznym
kurczakiem i
kapustą, myślę że wszyscy już ją znają. Często wracam do tego przepisu a na przyjęcie ta
sałatka jest niezastąpiona. Każdy chętnie się nią zajada, natomiast dzieci zawijają ją w placki kebab, podgrzewają i szybkie danie gotowe.

SKŁADNIKI :1 duża
pierś z kurczaka, upieczona z
przyprawą kebab1
kapusta pekińska, drobno pokrojonapół
pora1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasolki1 słoik
papryki konserwowejkilka
ogórków konserwowych ( nie koniecznie )
majonezketchupPRZYGOTOWANIE :Pierś kroimy w kostkę, podpiekamy na małej ilości
oliwy z
przyprawą kebab,
solą i
pieprzem.
Paprykę,
ogórki kroimy w paski i talarki.
Kukurydzę i
fasolkę odcedzamy.W dużej misce lub dwóch małych układamy warstwowo pokrojoną
kapustę,
mięso,
fasola,
kukurydza i dwie łyżki
majonezu które rozsmarowujemy, na to odrobina
ketchupu i układamy dalej
por,
ogórka,
paprykę mięso i
kapusta, rozsmarowujemy
majonez, Ozdabiamy
sałatkę kukurydzą i
fasolką i polewamy odrobiną
ketchupu.
Sałatkę przechowujemy w lodówce. Smacznego.

