Wykonanie
Sałatka drobiowa to kolejny z szybkich, łatwych w wykonaniu i tanich przepisów ma przekąskę. Produkty użyte do wykonania sałatki są dostępne praktycznie przez cały rok, nie jest to więc potrawa sezonowa.Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka6 – 7
ogórków konserwowych1 puszka
kukurydzy3 łyżki stołowe
majonezu2 łyżki stołowe
keczupuprzyprawa go grilla klasyczna
olej do smażenia.Wykonanie sałatki:
Pierś z kurczaka myjemy, obsuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy
przyprawą do grilla. Odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie smażymy
mięso na rozgrzanym
oleju na złoty kolor, mieszając, aby się nie przypaliło. Pozostawiamy do ostygnięcia.W tym czasie kroimy
ogórki w drobną kostkę i odsączamy
kukurydzę.Wszystkie składniki sałatki łączymy z
majonezem i
keczupem.Smacznego!