Wykonanie
Dzisiaj przygotowałam wersję
ciastek musli ale tych miękkich, bo nie każdy lubi chrupać twarde
ciasteczka.Zdrowe,bardzo pyszne i delikatne
ciasteczka musli, idealne również dla dzieci. Fantastycznie pachną i jak dla mnie są one super zdrową przekąską, idealne na śniadanie, do szkoły lub pracy.

SKŁADNIKI : na dwie blaszki1/2 szklanki
ziaren słonecznika bez
soli1/2 szklanki ziarna
siemienia lnianego1/2 szklanki ziaren
sezamu1/2 szklanki
orzechów ziemnych bez
soli lub innych1/2 szklanki
płatków owsianych1/2 szklanki
płatków kukurydzianych4 łyżki
rodzynek4 łyżki
suszonej żurawiny3 łyżki wiórek
kokosowych1
cukier waniliowy7 łyżek płynnego
miodu ( jeżeli nie mamy
miodu zastępujemy go
cukrem brązowym )1/2 szklanki
maki pszennej1/2 szklanki
mleka1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia3
jajkaPRZYGOTOWANIE :Do dużej miski wsypujemy wszystkie suche składniki.
Miód podgrzewamy aż będzie płynny, wlewamy do mieszanki, łącznie z
mlekiem i
jajkami, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy
mąkę z proszkiem i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, kładziemy po dużej łyżce ciasta, lekko je uklepując.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez 6-10 minut.
Ciasteczka szybką się rumienią więc trzeba uważać aby się nie spiekły.Są miękkie i pyszne, zaraz po ostudzeniu jak i na drugi dzień.Przechowuję je kilka dni w zamkniętym pojemniku i cały czas są pyszne.
