Wykonanie
            Dzieci już od jakiegoś czasu prosiły o gofry. Nic 
dziwnego, w końcu ostatnie gofry robiłam na wiosnę. Zabrałam się do pracy i w pół godziny mieliśmy pyszny deser. Gofry wyszły przepyszne.

Składniki (na ok 10 sztuk):300 g 
mąki pszennej400 ml 
mleka2 
jajka2 łyżeczki 
proszku do pieczenia2 łyżeczki 
cukru waniliowego (domowego)90 g 
olejuszczypta 
soliodrobina 
oleju do smarowania

Wykonanie:
Białka ubijamy ze szczyptą 
soli na sztywno. Pozostałe składniki miksujemy a następnie mieszamy delikatnie z ubitymi 
białkami. Gotowe ciasto odstawiamy i rozgrzewamy gofrownicę. Rozgrzaną gofrownicę smarujemy 
olejem. Wylewamy ciasto i smażymy gofry na złoty kolor. Studzimy na kratce.
