Wykonanie
« Powrót  Batoniki

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 200 gramów
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 3 sztuk
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
mleko 0,5 szklanek
płatki owsiane 250 gramów
płatki kukurydziane 100 gramów
pestki słonecznika 50 gramów
borówki amerykańskie 300 gramówWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z
cukrami, dodać
jajka i zmiksować. Wsypać przesianą
mąkę, proszek,
sól, wlać
mleko i znów zmiksować. Dodać
płatki owsiane i połowę
płatków kukurydzianych ( pokruszonych w dłoni),
słonecznik i oczyszczone
owoce, delikatnie wymieszać. Masę przelać do blaszki o wymiarach 36 x 20 cm wysmarowanej
masłem i posypać pozostałymi
płatkami kukurydzianymi. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach. Ostudzić w wyłączonym piekarniku. Przed podaniem pokroić na batoniki o wymiarach 4 x 10 cm.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: