ßßß Cookit - przepis na Batoniki

Batoniki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Batoniki
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 200 gramów
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 3 sztuk
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
mleko 0,5 szklanek
płatki owsiane 250 gramów
płatki kukurydziane 100 gramów
pestki słonecznika 50 gramów
borówki amerykańskie 300 gramów
Wykonanie:
Miękkie masło utrzeć z cukrami, dodać jajka i zmiksować. Wsypać przesianą mąkę, proszek, sól, wlać mleko i znów zmiksować. Dodać płatki owsiane i połowę płatków kukurydzianych ( pokruszonych w dłoni), słonecznik i oczyszczone owoce, delikatnie wymieszać. Masę przelać do blaszki o wymiarach 36 x 20 cm wysmarowanej masłem i posypać pozostałymi płatkami kukurydzianymi. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach. Ostudzić w wyłączonym piekarniku. Przed podaniem pokroić na batoniki o wymiarach 4 x 10 cm.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9127/Batoniki