Wykonanie
To pyszne danie jest prawie wszystkim znane,często przygotowuje się łazanki na wigilię oczywiście używając
suszonych grzybów a nie
pieczarek.U mnie to częsta potrawa,ponieważ jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

SKŁADNIKI :250 g
makaronu typu łazanki,ugotowanego wg przepisu na opakowaniu500 g
kiszonej kapusty250 g
świeżych pieczarek2
cebuleliść laurowy,
ziele angielskie4 łyżki
olejusól,
pieprz1 łyżka
ketchupuPRZYGOTOWANIE :
Kiszoną kapustę wyciskamy,przekładamy do garnka z
liściem laurowym i
zielem angielskim.Zalewamy
wodą i gotujemy do miękkości około 30 minut.
Kapustę odcedzamy następnie drobno kroimy.
Pieczarki szatkujemy,
cebule drobno kroimy,przekładamy wszystko na patelnię z dwoma łyżkami
oleju i prużymy.
Pieczarki lekko solimy.Na dużą patelnię wlewamy dwie łyżki
oleju,przekładamy
kapustę i podpieczone
pieczarki.Wszystko przyprawiamy,wlewamy
ketchup,mieszamy i chwilkę prużymy.Do przygotowanej
kapusty dodajemy ugotowany
makaron,mieszamy,doprawiamy do smaku i gotowe.Danie podajemy ciepłe.Pyszne również na drugi dzień.Smacznego.
