Wykonanie
            Pin It

Wprawdzie to danie raczej świąteczne, ale u mnie w domu chętnie 
jada się je też poza okresem świątecznym. A, że w beczce w garażu stoi jeszcze reszta 
kapusty kiszonej na jesieni, to trzeba ją jakoś zagospodarować :-).Składniki:70 dag 
kiszonej kapusty, dobrze odciśniętej1 duża pokrojona 
cebula1/2 kilograma pokrojonych 
pieczarekgarść 
suszonych grzybów1 opakowanie dowolnego 
makaronusól, 
pieprz, mielone 
ziele angielskieolejWykonanie:
Grzyby moczymy w letniej wodzie, następnie gotujemy je w niewielkiej ilości 
wody ok 20-30 minut. Odcedzamy, a 
grzyby drobno kroimy. 
Wody nie wylewamy, dodamy ją później do 
kapusty.W międzyczasie kroimy 
kapustę. Na patelni podsmażamy 
cebulę, a później 
pieczarki. Dodajemy 
kapustę, 
grzyby, podlewamy 
wywarem z 
grzybów i dusimy na małym ogniu 30-40 minut.Gotujemy 
makaron al dente i mieszamy z 
kapustą. Danie jest najlepsze następnego dnia, gdy smaki się przenikną.

