Wykonanie
Pierś indycza idealnie nadaje się na grilla w dodatku z odpowiednią marynatą smakuje świetnie. Dzisiaj pomysł na połączenie
pieczonego mięsa z
gruszką i
serem feta.Smaki rewelacyjnie się mieszają a moi goście byli tym daniem zachwyceni.

SKŁADNIKI :1 kg
filetów z piersi indyka200 g
sera niebieskiego pleśniowego (u mnie
ser feta)2-4 ząbki
czosnku1 świeża,
ostra papryczka3-4 łyżki
oliwy50 ml
sosu sojowegotymianek,
sól,
pieprzDODATKOWO :3-4
gruszkidowolny
miks sałatdowolny
sos jogurtowy do
sałatyPRZYGOTOWANIE :
Mięso kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy je ręką. W miseczce mieszamy przeciśnięty
czosnek, drobno pokrojoną papryczkę,
oliwę,
sos sojowy i
przyprawy.Marynatą nacieramy
mięso i zostawiamy nie dłużej niż 20 minut.Tak przygotowane
mięso grillujemy z obu stron (przez około 2-3 minuty ) lub pieczemy.
Gruszki kroimy na cztery kawałki, doprawiamy je
sosem sojowym, układamy na grillu lub patelni grillowej, chwilkę pieczemy z jednej i drugiej strony.Ciepłe
mięso przekładamy do miski i posypujemy pokruszonym
serem, odrobinę
sera dodamy do
sałaty. Posypujemy pozostałą papryczką z marynaty i podajemy z
gruszką i
sałatą.Smacznego.
