Wykonanie
Sycąca,prosta w przygotowaniu
sałatka z
brokułami.Często ją robię do
pieczonych mięs jako dodatek z
sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie!SKŁADNIKI :1 świeży
brokuł2
ziemniaki ugotowane w mundurkach2
jajka ugotowane na twardo1
cebula czerwona1
kiszony ogórek3 łyżki
jogurtu greckiego1 ząbek
czosnkusól,
cukier,
pieprzBrokuł podzielić na różyczki,ugotować w lekko osolonej wodzie,odcedzić,ostudzić.Ugotowane
ziemniaki i
jajka obrać,pokroić w dużą kostkę a
cebulę w piórka.
Jogurt doprawić odrobiną
cukru,
soli i
pieprzu,dodać zmiażdżony
czosnek,wymieszać(czasami dodaję do sosu odrobinę
majonezu ale to już według naszego uznania).W naczyniu wymieszać składniki na
sałatkę z
sosem jogurtowym.
Sałatkę schłodzić, 1-2 godziny w lodówce tak aby smaki się przegryzły.Podawać do
pieczonych mięs jako
sałatkę lub przystawkę.Smacznego!

