Wykonanie
Wreszcie mam trochę wolności, obroniłam licencjat, który spędzał mi sen z powiek. Mam tutaj straszne zaległości. Zresztą co tu gadać - w każdej sferze życia mam straszne zaległości :)Zacznę od mojej ulubionej części życia, czyli gotowania i mniej ulubionej - diety.Jestem wytrwała i wciąż trwam w tym jakże ciężkim postanowieniu :PDziś na kolację przyrządziłam sobie
pastę jajeczną z dodatkiem ukochanej
anchois :) Posmarowałam nią
chrupkie pieczywo wasa! Pycha!Składniki:3
jajkapuszka
anchoispół
cebuli czerwonej2-3 łyżki
jogurtu greckiego light1
ogórek kiszonysól,
pieprzZaczęłam oczywiście od ugotowania
jajek na twardo i ostudzenia.
Obrane kroimy na bardzo drobną kostkę, wraz z połową
czerwonej cebuli.
Otwieramy
anchois, odsączamy na papierze kuchennym i kroimy również w drobną kostkę.
Na koniec zaś, zabieramy się za drobne krojenie
ogórka kiszonego. Odsączamy go na sitku.
Dodałam tylko
jogurt grecki, wymieszałam, przyprawiłam i niebo w gębie gotowe! :)