ßßß
SKŁADNIKI:ziemniaki fioletowe 300 gbrokuł 1 dużykukurydza mini 200 gogórek kiszony ok 5 sztjajka 6 sztmajonez 4 łyżkiczosnek 3 ząbkisól pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE:Ziemniaki dokładnie umyć i oczyścić. Przełożyć do zimnej osolonej wody. Można ugotować w całości, ja pokroiłam w kawałki, żeby szybciej się ugotowały. Następnie ziemniaki odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować al dente w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, przelać kilkukrotnie zimna wodą, obrać, pokroić w większą kostkę. Ogórki i kukurydzę pokroić w plastry. Ostudzone ziemniaki obrać ze skórki, przełożyć do miski, dodać ugotowane brokuły oraz ogórki, kukurydzę i jajka. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Wstawić do lodówki, min na 2-3 godzinki. Smacznego:)