Wykonanie
Roladki
schabowe nadziane
serkiem i
ogórkiem konserwowym duszone w sosie
cebulowym podane z
kaszą jęczmienną z dodatkami firmy SYS to wspaniała propozycja na zdrowy i syty obiad jesienno-zimowy, nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie danie teraz gdy organizm potrzebuje rozgrzewających dań.



Składniki1/2 kg
schabu bez kości1/2 litra
bulionu drobiowego4 plastry
szynki gotowanej3 średnie
cebulki2 ząbki
czosnku2-3
ogórki konserwowe100 g
serka topionego śmietankowego4 łyżeczki
musztardy francuskiejjarzynka do smaku
sól pieprz do smaku
olej do obsmażenia
mąka do obtoczenia i zagęszczenia sosuDodatek:
kasza jęczmienna z
suszonymi pomidorami marchewką i
soczewicą gotowana na sypko SYSSposób przygotowania
Schab płuczemy pod bieżąca
wodą osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na 4 równe plastry, rozbijamy przez woreczek foliowy tłuczkiem do
mięsa,oprószamy jarzynka do smaku i smarujemy każdy kotlet łyżeczką
musztardy. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.Po tym czasie układamy po plasterku
szynki,i kawałku pokrojonego na równe plastry
serka topionego oraz
ogórka zawijamy w rulony .Możemy spiąć wykałaczkami aby
mięso nie rozpadło się w trakcie duszenia.Obtaczamy w
mące pszennej,obsmażamy na rozgrzanym
oleju na patelni z każdej strony,przekładamy do garnka zalewamy gorącym
bulionem i dusimy.W Trakcie obieramy
cebulę i
czosnek,kroimy na wiórka obsmażamy na tłuszczu pozostałym z duszenia
mięsa,dodajemy do garnka i dusimy całość do momentu aż
mięso będzie miękkie.Sos zagęszczamy zawiesiną z
mąki.Ewentualnie doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem wg uznania. Podajemy gotowaną
kaszą z warzywami wg przepisu na opakowaniu.

Zapraszam do zapoznania się z ofertą sklepu internetowego,wspaniałe produkty, niska cena, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie....:)KLIK