ßßß Cookit - przepis na Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą jęczmienną

Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą jęczmienną

nazwa

Wykonanie

Roladki schabowe nadziane serkiem i ogórkiem konserwowym duszone w sosie cebulowym podane z kaszą jęczmienną z dodatkami firmy SYS to wspaniała propozycja na zdrowy i syty obiad jesienno-zimowy, nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie danie teraz gdy organizm potrzebuje rozgrzewających dań.
Składniki
1/2 kg schabu bez kości
1/2 litra bulionu drobiowego
4 plastry szynki gotowanej
3 średnie cebulki
2 ząbki czosnku
2-3 ogórki konserwowe
100 g serka topionego śmietankowego
4 łyżeczki musztardy francuskiej
jarzynka do smaku
sól pieprz do smaku
olej do obsmażenia
mąka do obtoczenia i zagęszczenia sosu
Dodatek:
kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami marchewką i soczewicą gotowana na sypko SYS
Sposób przygotowania
Schab płuczemy pod bieżąca wodą osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na 4 równe plastry, rozbijamy przez woreczek foliowy tłuczkiem do mięsa,oprószamy jarzynka do smaku i smarujemy każdy kotlet łyżeczką musztardy. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
Po tym czasie układamy po plasterku szynki,i kawałku pokrojonego na równe plastry serka topionego oraz ogórka zawijamy w rulony .Możemy spiąć wykałaczkami aby mięso nie rozpadło się w trakcie duszenia.
Obtaczamy w mące pszennej,obsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony,przekładamy do garnka zalewamy gorącym bulionem i dusimy.
W Trakcie obieramy cebulę i czosnek,kroimy na wiórka obsmażamy na tłuszczu pozostałym z duszenia mięsa,dodajemy do garnka i dusimy całość do momentu aż mięso będzie miękkie.
Sos zagęszczamy zawiesiną z mąki.Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem wg uznania. Podajemy gotowaną kaszą z warzywami wg przepisu na opakowaniu.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą sklepu internetowego,wspaniałe produkty, niska cena, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie....:)
KLIK
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/11/roladki-schabowe-duszone-w-sosie.html