Wykonanie
Dziś przedstawię Wam jak robię flaczki. Ja osobiście ich nie jadam, ale mój mąż uwielbia te, które gotuje moja mama. Teściowej flaki są najlepsze!!!! Tak
mówi mój mąż, więc cóż albo proszę moją mamę, żeby je ugotowała, albo sama się biorę za to, choć nie lubię tego.

Potrzebne będzie:1 , 30 kg flaków wołowych suchych krojonychkość wieprzowa - ja na takiej zrobiłam od
schabowego odcięłam bo taką akurat miałam, ale najlepsza była by wołowakostka wieprzowa lub wołowa
marchewpietruszkaselercebulaziele angielskiepieprzliść laurowy1 łyżkę
octu spirytusowegośmiatanaprzyprawa magii1 łyżeczka
majerankuPrzygotowanieFlaki zagotować i pierwszą
wodę odlać!! Następnie do flaków dajemy naszą kość (w moim przypadku wieprzową) i gotujemy.

Po zagotowaniu dodajemy kostkę wieprzową lub wołową oraz
marchew,
pietruszkę seler może być
natka selera.

Oraz
przyprawy ziele angielskie,
pieprz ziarnisty,
liść laurowy i gotujemy to wszystko do miękkości flaków. W międzyczasie opiekamy na gazie
cebulkę i dodajemy ją także do flaków.

Gdy już flaki są miękkie wyciągamy
cebulkę i warzywa i
seler jeśli był naciowy i zakłócamy
mąką i
śmietaną.Dodajemy także 1 łyżkę
octu i 1 łyżeczkę
majeranku i możemy zajadać.SMACZNEGO!!!