Wykonanie
Po Świętach została mi niewykorzystana
biała kiełbasa. Przydała się w sam raz na leniwy obiad.

Składniki:6-8 parzonych białych kiełbasekMarynata:1 łyżka
soku z cytryny4 łyżki
olejupo 1/2 łyżeczki mielonej
słodkiej papryki,
rozmarynu i
majeranku1/3 łyżeczka
tymianku1/3 łyżeczka
pieprzuDodatkowo:kilka ząbków
czosnku1
cebulaSposób wykonania:1. Składniki marynaty połączyć.2.
Kiełbaski naciąć wedle uznania.3. W żaroodpornym naczyniu ułożyć
kiełbaski, posmarować marynatą. Obłożyć pokrojoną w talarki
cebulą i ząbkami
czosnku.4. Całość zapiekać 45-60 minut w 180 st.C, przekładać
kiełbaski na drugą stronę co jakiś czas. Piec do ładnego zrumienienia.

Smacznego!!!Źródło: Domowe potrawy