Zapraszam na świetne wytrawne muffinki. Nadają się w sam raz na przekąskę do pracy, szkoły czy też piknik. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.Składniki:1 szklanka mąki pszennej3/4 szklanki naturalnego jogurtu40 g roztopionej margaryny (lub masła)2 jajkapół łyżeczki solikilka plasterków dowolnej szynki (lub innej wędliny)kilka plasterków żółtego seraszczypta ostrej paprykisiekana zielona cebulkapół łyżeczki proszku do pieczeniaSposób przygotowania:1. Szynkę i ser żółty kroimy w kostkę.2. W jednej misce mieszamy wszystkie suche produkty, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sól, ostrą paprykę.3. W drugim naczyniu mieszamy przestudzony roztopiony tłuszcz, jogurt i jajka i dokładnie wymieszać.4. Połączyć suche i mokre składniki, dodając wędlinęser i siekaną cebulkę. Wymieszać niestarannie.5. Ciastem napełnić papilotki do 3/4 ich wysokości.6. Piec w 180 st. C przez ok 30-40 minut.7. Z podanej porcji wychodzi 12-14 muffinek.Smacznego :)Źródło: Fritti e forno