ßßß
Składniki:Ciasto:2 żółtka1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia10 dag margaryny1 łyżka cukru1,5 szklanki mąkiSer:1 kg zmielonego sera (używam wiaderkowego)4 żółtka2 jajkapół kostki masła3 szklanki mleka1 szklanka cukru2 budynie śmietankowe1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka mąki ziemniaczanejolejek pomarańczowy100 g skórki kandyzowanej z pomarańczyPiana:pozostałe niewykorzystane białka1 kisiel pomarańczowy1 łyżka cukru pudruSposób przygotowania:1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę.2. Robimy masę serową: żółtka, jajka i cukier ucieramy, dodajemy ser, mieszamy, pododajemy resztę składników. Miksujemy. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową. Masę wylewamy na ciasto (jest rzadka). Ciasto wkładamy do piekarnika, pieczemy ok. 45 minut w 180st. C.3. Białka ubijamy, na koniec mieszamy pianę z cukrem pudrem i suchym kisielem. Wykładamy na ciasto. Pieczemy całość jeszcze 15-20 minut aż pianka się zarumieni.
Smacznego :)