Bardzo lubię ten serniczek. Robi się szybko, bardzo mało opada. Ja zrobiłam z brzoskwiniami i nektarynkami świeżymi, bardzo dojrzałymi. Smakował rewelacyjnie i bardzo szybko zniknął.SKŁADNIKICIASTO3 szklanki mąki;3 łyżki cukru;5 żółtek;3 łyżeczki proszku do pieczenia;1 paczka margaryny;SER1 kg sera zmielonego ( ja używam z Wielunia);1 paczka masła;2 jajka;2 budynie śmietankowe1 szklanka cukru;puszka brzoskwiń;BEZA5 białek pozostałych od ciasta;1 szklanka cukru;1 łyżka mąki ziemniaczanej.WYKONANIECiasto zagniatamy. Dzielimy na dwie części. Jedną zamrażamy, drugą rozkładamy na blachę. Masło na masę serową ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, mieszamy. Dodajemy ser, budynie. Dokładnie łączymy. Masę serową wylewamy na ciasto. Układamy cząstki brzoskwiń. Białka od ciasta ubijamy ze szklanką cukru i 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Nakładamy na owocach. Na to ścieramy na tarce ciasto z lodówki. Ja piekłam około 90 minut.