Coś małego i słodkiego na ząb.Składniki:1,5 szklanki mąki0,5 szklanki cukru1 szklanka mielonych orzechów włoskich0,5 kostki margaryny1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia1 cukiermigdałowydżem morelowy lub z czarnej porzeczki do przełożenia (użyłam obu)dowolna polewa i ozdobySposób przygotowania:1. Zagnieść ciasto, uformować kulę i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę.2. Rozwałkować ciasto, wykrawać kółka (robiłam to za pomocą kieliszka do szampana). Ciastka piec w 200°C przez 10-15 minut.3. Ciastka wyłożyć na kratkę do ostudzenia, przekładać dżemem, dowolnie udekorować.4. Do dekoracji użyłam polewy kakaowej, topionej białej czekolady oraz ozdób czekoladowych.SMACZNEGO :)