Dzisiaj bardzo szybki patent na śniadanie, który w sumie jest wynikiem kulinarnego eksperymentu :) Zmieszanie płatków owsianych z otrębami z dodatkiem smażonych warzyw i soli utworzyło właśnie bardzo niespodziewaną, jajeczną trochę kombinację :)Być może moje kubki smakowe zapomniały już dawno jak smakują jajka i mieszają mi w głowie, ale tak czy siak wydaje mi się że to fajna i inna propozycja na śniadanie.Na miseczkę/talerzyk :3-4 łyżki zarodków pszennych/otrębówszklanka wody5 łyżek płatków owsianych zwykłychpomidor sztuk jednakawałek cebulinatka pietruszki lub szczypioreksól i pieprzolejPłatki i otręby zalewam w małym garnuszku wodą, doprowadzam do wrzenia i gotuję na małym ogniu 4-5 minut od czasu do czasu mieszając. Cebulę siekam drobno, pomidora na małe kawałki, podsmażam aż zmiękną. Siekam pietruszkę lub szczypiorek. Dodaję do gotowych płatków, doprawiam i jem :)