Wykonanie

I ostatnie już sylwestrowe jedzenie ;) Trochę jest przy tym roboty, ale koreczki warto robić :)Na ok 30 koreczków4 ugotowane kotlety
sojowe o smaku
kurczakaNa marynatę : 4 łyżki
oleju, łyżka
sosu sojowego, łyżeczka
przyprawy do gyrosaPanierka :
otręby i
bułka tarta w proporcji 2:3
Czerwona paprykaPaczka
oliwek zielonychKilka liści
zielonej sałaty5-6 kromek
pieczywa tostowegoMajonez fasolowy, albo inny roślinnyKotlety kroję na małe kawałki, zalewam marynatą i odstawiam do lodówki na pół godziny. Panieruję i smażę.
Chleb tostowy pozbawiam skórki, kroję na kwadraciki. Smaruję każdy kawałek
majonezem. Koreczki robimy tak : nabijamy kawałek
chleba,
sałatę,
oliwkę, kawałek kotleta,
paprykę,
sałatę i przykrywam kawałkiem
chleba.Cheers!