Wykonanie
Wspominałam kilka dni temu, że pasztet z
soczewicy wykorzystuję jako bazę do pysznego dania. Jeśli więc przypadkiem macie w lodówce kawałek tegoż, możecie pokusić się do zrobienia wspaniałych, panierowanych kotlecików. W tym wydaniu
soczewica smakuje jeszcze lepiej, bo kremowe wnętrze jest schowane w chrupiącej skórce. Ze świeżymi warzywami i prostym sosem z
grzybową nutą - rewelacja. Bardzo, bardzo smaczne danie !



Składniki:1
jajkobułka tartaolej do smażeniaSos:2-3 łyżki
majonezu2 łyżki jasnego
sosu sojowegoPrzygotowanie:Z zimnego pasztetu wykrawam foremką okrągłe kotleciki, obtaczam je w
jajku i
bułce i na gorącym
oleju smażę z obu stron na rumiano. Przekładam na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Majonez mieszam dokładnie z
sosem sojowym.Gorące kotlety układam na porcji
surowych warzyw, podaję z sosem.Przepis autorski.
