ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Zrobienie tej cebulki zajmuje moment, a znakomicie wzbogaca walory smakowe dania. Można dodać ją do domowego fast fooda lub zwykłej potrawy. Można też ją jeść samą - jako przekąskę np. w trakcie oglądania telewizji (idealna na mecz). My jedliśmy z przypiekanymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym i było naprawdę nieziemsko:)
Potrzebujemy:
cebulę - ilość wedle uznania. U mnie 1,5 na dwie osoby
jajko
bułkę tartą
olej
ręczniki papierowe
Cebulę kroimy na pół i w plasterki. Maczamy ją w roztrzepanym jajku i następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę, tak, żeby "pływała" w oleju (wiem, wiem, - mało to odchudzające, ale gdy będzie Wam dokuczać zgaga, znam świetny sposób na pozbycie się jej). Gdy już zrobi się chrupiąca - wyjmujemy ją na ręcznik papierowy, tak aby wsiąkł w niego tłuszcz. Gotowe. Smacznego!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/06/pyszna-chrupiaca-cebulka-jako-przekaska.html