Wykonanie
Zrobienie tej
cebulki zajmuje moment, a znakomicie wzbogaca walory smakowe dania. Można dodać ją do domowego fast fooda lub zwykłej potrawy. Można też ją jeść samą - jako przekąskę np. w trakcie oglądania telewizji (idealna na mecz). My jedliśmy z przypiekanymi ziemniaczkami i
jajkiem sadzonym i było naprawdę nieziemsko:)
Potrzebujemy:
cebulę - ilość wedle uznania. U mnie 1,5 na dwie osoby
jajkobułkę tartąolejręczniki papierowe
Cebulę kroimy na pół i w plasterki. Maczamy ją w roztrzepanym
jajku i następnie obtaczamy w
bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy
olej i smażymy
cebulę, tak, żeby "pływała" w
oleju (wiem, wiem, - mało to odchudzające, ale gdy będzie Wam dokuczać zgaga, znam świetny sposób na pozbycie się jej). Gdy już
zrobi się chrupiąca - wyjmujemy ją na ręcznik papierowy, tak aby wsiąkł w niego tłuszcz. Gotowe. Smacznego!