ßßß

Składniki:50 dkg mielonej wieprzowiny (łopatka)50 dkg mielonej cielęciny2 małe bułki1 duża biała cebula2 ząbki czosnku2 jajka eko2 łyżeczki suszonego tymianku1,5 łyżeczki mielonej papryki1,5 łyżeczki pieprzu ziołowego1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu1,5-2 łyżeczki solibułka tartabiała kiełbasaPrzygotowanie:Bułki namoczyć w wodzie, następnie mocno odcisnąć.Mięso, namoczone bułki, cebulę, czosnek, dwukrotnie zmielić.Do mięsa dodać jajka i przyprawy - dokładnie wymieszać.Z mięsa uformować klops, na środku ułożyć białą kiełbasę, dokładnie zakryć kiełbasę mięsem, ponownie uformować klops i obtoczyć w bułce tartej.Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i dolać szklankę wody.Wstawić mięso do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni.Pieczeń piec ok. 1,5 godziny, często polewając sosem, który zbiera się w naczyniu. Jeśli sosu jest mało, dodać szklankę wody.Smacznego