Wykonanie
Tak właśnie stwierdził mój M. po pierwszym kęsie "ojej, tu jest farsz jak do naleśników" i wtedy na jego twarzy pojawił się wielki uśmiech..no dobra może nie taki wielki, ale uśmiech był i przede wszystkim śmiały się oczy. Przepis znalazłam na tym blogu, ale zaczerpnęłam z niego tylko ciasto, resztę sama wymyślałam. Wyszło pysznie, dla tych co zapytają, albo nie zapytają ale pomyślą "czy nie jest sucha?" odpowiedź brzmi - nie jest. Jest idealna!Ewentualnie można dodać do niej
sera żółtego, chociaż bez niego jest bardziej "light".
Potrzebujemy:5
ziemniaków5 łyżek
mąki1
cebulę2
jajka30 dag
pieczarekmięso z rosołu (np
kurczaki) i warzywa z rosołu (
marchewki,
pietruszki)
sól,
pieprz ziołowy Prymat
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Doprawiamy
solą ,
pieprzem i dodajemy pokrojoną drobno
cebulę.
Formę na tartę smarujemy
oliwą i wykładamy startymi
ziemniakami.
Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez 30 minut.
Na upieczony spód układamy pokrojone w plasterki i podsmażone
pieczarki. Pamiętajmy o dobrym doprawieniu
pieczarek do smaku
solą i
pieprzem ziołowym prymat!
W maszynce do
mielenia mięsa mielimy ugotowane
kurczaki i warzywa. Doprawiamy
solą,
pieprzem, dokładnie mieszamy i układamy na wierzch naszej tarty. Zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach przez 15-20 minut.Smacznego!
Jeżeli podoba Ci się mój blog - polub jego stronę na facebooku . Dzięki temu więcej osób się o nim dowie, a Ty będziesz na bieżąco ze wszystkimi blogowymi informacjami.
Będę wdzięczna również za naciśnięcie przycisku G + na górze (lub po prawej) na mojej stronie. To bardzo mi pomoże!