ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Tak właśnie stwierdził mój M. po pierwszym kęsie "ojej, tu jest farsz jak do naleśników" i wtedy na jego twarzy pojawił się wielki uśmiech..no dobra może nie taki wielki, ale uśmiech był i przede wszystkim śmiały się oczy. Przepis znalazłam na tym blogu, ale zaczerpnęłam z niego tylko ciasto, resztę sama wymyślałam. Wyszło pysznie, dla tych co zapytają, albo nie zapytają ale pomyślą "czy nie jest sucha?" odpowiedź brzmi - nie jest. Jest idealna!
Ewentualnie można dodać do niej sera żółtego, chociaż bez niego jest bardziej "light".
Potrzebujemy:
5 ziemniaków
5 łyżek mąki
1 cebulę
2 jajka
30 dag pieczarek
mięso z rosołu (np kurczaki) i warzywa z rosołu (marchewki, pietruszki)
sól,
pieprz ziołowy Prymat
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Doprawiamy solą , pieprzem i dodajemy pokrojoną drobno cebulę.
Formę na tartę smarujemy oliwą i wykładamy startymi ziemniakami.
Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez 30 minut.
Na upieczony spód układamy pokrojone w plasterki i podsmażone pieczarki. Pamiętajmy o dobrym doprawieniu pieczarek do smaku solą i pieprzem ziołowym prymat!
W maszynce do mielenia mięsa mielimy ugotowane kurczaki i warzywa. Doprawiamy solą, pieprzem, dokładnie mieszamy i układamy na wierzch naszej tarty. Zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach przez 15-20 minut.
Smacznego!
Jeżeli podoba Ci się mój blog - polub jego stronę na facebooku . Dzięki temu więcej osób się o nim dowie, a Ty będziesz na bieżąco ze wszystkimi blogowymi informacjami. Będę wdzięczna również za naciśnięcie przycisku G + na górze (lub po prawej) na mojej stronie. To bardzo mi pomoże!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/09/ziemniaczana-tarta-z-farszem-jak-do.html