Wykonanie
Jedna z ulubionych, większości kojarzy się z dzieciństwem. Chociaż muszę się przyznać, że kiedyś za nią nie przepadałam. Na szczęście teraz się to odmieniło. Niby
banalna i mało oryginalna, ale jej sekret tkwi właśnie w prostocie. Najlepsza z najlepszych... Pomidorowa z
ryżem.
Składniki:Rosół:
pietruszka,
seler,duża
marchew,kawałek
poraudziec z
indyka,kilka liści
kapusty pekińskiej,
ziele angielskie,
liść laurowy,
sól,
pieprzWszystko razem gotujemy ponad 2 godziny na małym ogniu. Im dłużej tym lepszy
bulion. Spokojnie możemy go przygotować dzień wcześniej, lub nadmiar zamrozić (oczywiście bez warzyw i
mięsa).
2 łyżki
koncentratu pomidorowegopół łyżki ulubionego
ketczuputorebka
ryżuśmietanaDo rosołu dodajemy koncentrat i
ketczup. Dokładnie mieszamy. Wsypujemy
ryż i gotujemy do jego miękkości, od czasu do czasu mieszamy.Doprawiamy
śmietaną i gotowe.