ßßß Cookit - przepis na 831. orzechowo-kokosowy krem.

831. orzechowo-kokosowy krem.

nazwa

Wykonanie

Śniadaniowy krem owsiany . O smaku kokosowym i orzechowym, dzięki wiórkom kokosa oraz naturalnym maśle orzechowym . Na bazie mleka migdałowego oraz jogurtu sojowego z słodyczą syropu klonowego . Przygotowany wieczorem, dzięki czemu nabrał jeszcze lepszego smaku i gęstości. Rano dodaję już tylko suszone banany, posypuje wiórkami ulubionej gorzkiej czekolady, płatkami kokosa i rozkoszuję się jego smakiem. Nic więcej mi nie potrzeba... :)
kokosowo-orzechowy krem owsiany na mleku migdałowym i jogurcie sojowym podany z niesłodzonymi suszonymi bananami oraz wiórkami gorzkiej czekolady 99%
coconut-peanut butter oat cream with almond milk and soy joghurt served with unsweetened dried bananas and dark chocolate 99%
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków owsianych = 5 łyżek
- 1/3 szkl. mleka migdałowego (lub inne roślinne)
- mały naturalny jogurt sojowy (125g)
- spora łyżka naturalnego masła orzechowego
- łyżka syropu klonowego
- łyżka wiórek kokosowych
Wszystkie umieścić w miseczce i bardzo dokładnie zmiksować. Pozostawić na noc w lodówce. Rano wyciągnąć trochę szybciej, by nie był zbyt zimny i przełożyć do miseczki lub zajadać od razu po wyciągnięciu. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Za dużo myśli, za mało czasu, zbyt wiele spraw. Spokojnie. Trzeba być silnym, każdego dnia. :)
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. Mark Twain
Źródło:http://prettystrawberries.blogspot.com/2014/10/831-orzechowo-kokosowy-krem.html