Wykonanie
Owsianka na każdy dobry początek dnia, zawsze nastraja pozytywnie, coś w tym jest... Dziś kremowa, lekka i przyjemna dla podniebienia. W środku małe czarne ziarenka, a
mowa tu o
maku . Owsianka na
mleku sezamowym, ale również
jogurcie - naturalnym,
sojowym - dzięki niemu zawdzięcza delikatną, kremową konsystencję. Smaki te łącze wraz z
gruszką . Posypuję suszoną skórką
pomarańczy . Do schrupania dodaję
nerkowce, a jeszcze więcej endorfin dodaje ulubiona
gorzka czekolada . Uwielbiam tak zaczynać dzień :)
wegańska jogurtowa owsianka z
makiem na
mleku sezamowym podana z
gruszką, suszoną skórką
pomarańczy oraz
nerkowcami i
gorzką czekoladą 99%vegan yoghurt oatmeal with poppy seeds and sessame milk served with pear, dried orange peel, cashews and dark chocolate 99%
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/2 szklanki
mleka sezamowego (lub inne)- łyżeczka mielonego
maku- łyżka
syropu klonowego (opcjonalnie)- 2-3 łyżki
naturalnego jogurtu sojowegoPłatki owsiane wraz z
makiem zalać na noc
mlekiem. Rano dosłodzić według uznania i gotować do całkowitego zgęstnienia. Na koniec wymieszać z
jogurtem oraz
owocami,
orzechami (podawać z dowolnymi dodatkami). Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Środa. Z cytatem...- [...] uśmiech [...] jest dla ludzi szczęśliwych.- I tu się mylisz. Bo właśnie uśmiech
daje szczęście. [...] Spróbuj się uśmiechnąć, to zobaczysz.Éric-Emmanuel SchmittMiłego dnia!Uśmiech :)