Wykonanie
Im więcej mam wolnego czasu tym więcej pomysłów w głowie. Na dzisiejsze śniadanie wymyśliłam przekładaniec z
jogurtu greckiego,
owoców i
płatków . Zaczynając od
spodu, jest warstwa
truskawek oraz słodkich
kokosowo - klonowych
płatków owsianych . Na to zaś coś a'la 'jogurtowy sernik' na zimno o smaku
bananowo -
truskawkowym,
potem kolejna warstwa
płatków i
owoców - tym razem poziomek oraz ponownie jogurtowa. Na koniec posypałam chrupiącymi, prażonymi
płatkami migdałów . A jako, że całość się nie zmieściła to 'mini przedsmak' zjadam z kokilki :)




jogurtowy bananowo-
truskawkowy 'serniczek' na zimno z
truskawkami, kokosowymi
płatkami owsianymi z
syropem klonowym,
poziomkami oraz prażonymi
płatkami migdałówbanana-strawberry no-bake yoghurt 'cheesecake' with strawberries, coconut oat flakes with maple
syrup, wildberries and toasted almond flakes

Składniki:- 150g
jogurtu typu greckiego lub po prostu greckiego- spora garść
truskawek- duży dojrzały
banan- opcjonalnie: łyżeczka
syropu klonowego- łyżeczka agar-agar- 1/3 szklanki
wodyJogurt grecki zmiksować z
owocami i opcjonalnie dosłodzić. Agar zagotować w wodzie i po lekkim ostudzeniu wymieszać z
jogurtem. Uwaga! szybko gęstnieje. Należy przygotować sobie wszystkie warstwy, by
jogurt nie zgęstniał zbyt wcześnie w miseczce. Podawać z dowolnymi dodatkami. Schłodzić co najmniej 2-3 godz. w lodówce, a najlepiej całą noc. Smacznego!warstwa owsiana: 3 łyżki
płatków owsianych wymieszane z łyżką
syropu klonowego oraz łyżką wiórek
kokosowych~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Oby tylko w te wakacje nie dopadł mnie leń. Jednak dopilnuje tego by się nie nudzić, bo przecież wakacje nie polegają na nic nierobieniu, przynajmniej dla mnie. Nie lubię bezczynności. Na szczęście jest sporo możliwości na to jak spędzić kolejne dni... W kuchni zapewne też trochę przesiedzę ;) W temacie - na dokładkę wegański obiad:

fasolowe burgery z
kukurydzą podane z
pomidorem i
pieprzem cytrynowymblack bean burgers with corn served with tomatoe and lemon pepper
Czerwona fasola (ok. 1 szklanki (niecała puszka)) zmiskowana na puree, połączona z ulubionymi
przyprawami,
szczypiorkiem,
kukurydzą oraz
otrębami owsianym - smażone na patelni.Szczerze polecam - chrupiąca 'skórka' i miękkie, rozpływające się w ustach wnętrze powinno zachęcić ;)Przyjemnej niedzieli!