Wykonanie
Nie mam
truskawek, ale to nic. Kiedy zobaczyłam wczoraj co mama dla mnie przyniosła... Już w tamtym roku nie umiałam nigdzie ich znaleźć, więc moja radość była jeszcze większa.
Mowa tu o poziomkach ! Oczywiście nie zabrakło też miejsca dla
malin i
jagód . Wykorzystałam te skarby w jaglanym serniczku na zimno . Na salony wkracza ponownie
masło z
nerkowców, jeszcze nie domowe, ale równie zdrowe, stuprocentowe. Serniczek pozytywnie mnie zaskoczył - nie tylko wyglądem, ale i smakiem, a ten sos
mówi sam za siebie! Idealne śniadanie na powitanie wakacji :)


poziomkowo-malinowy jaglany serniczek na zimno (wegański) z sosem z
masła z
nerkowców oraz
malinami i
jagodamiwildberry-raspberry millet no-bake cheesecake (vegan) with cashewnut butter sauce, raspbberries and blueberries

Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- szklanka
mleka sojowego (lub inne)- łyżka
syropu z agawy-
poziomki (więcej niż
malin)-
maliny- łyżka agar-agar- 1/2 szklanki
wodyKaszę jaglaną ugotować na
mleku i ostudzić. Dodać
syrop oraz
owoce i dokładnie zmiksować na mus. Agar zagotować w 1/2 szklanki
wody, a następnie połączyć z jaglaną masą. Przełożyć do dowolnego naczynka i wstawić na noc do lodówki. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!sos: łyżka
masła z
nerkowców wymieszana z
mlekiem~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Koniec kolejnej klasy. Czas zakończyć ten rok szkolny i pożegnać się na dwa miesiące. Szczerze mówiąc, jestem z siebie zadowolona. Pozytywnie
będę spoglądać na świadectwo, ale najbardziej liczy się dla mnie wiedza, którą w ciągu tego roku zdobyłam. Teraz czeka mnie nie małe wyzwanie, a tak właściwie to te wakacje już o nie będą haczyć. Można powiedzieć, że to meta, która skończy jakiś etap w moim życiu. Na razie jednak nie to mi w głowie, tylko wakacyjne
plany. Chcę wykorzystać je jak najlepiej.
Zero smutku i nudy, a dużo radości!Udanego piątku! Słońce powróciło :)