Łupacz inaczej też zwany plamiakiem. Gatunek morskiej ryby z rodziny dorszowatych. W języku angielskim znany jako „haddock”.Zapraszam na pyszną i zdrową rybę!!!Składniki:filet z łupaczabrokułymarchewszpinak2 ząbki czosnkuryżlistek laurowycytrynaoliwa z oliwekkopereksólpieprzW garnku układamy brokuły i markewki i zalewamy wodą tak aby przykryć warzywa. Dorzucamy listek laurowy i skórkę z cytryny. Gotujemy około 5-7min, a następnie układamy na warzywach naszą rybę. Posypujemy solą i układamy na wierzchu koperek i kilka plasterków cytryny. Przykrywamy i gotujemy na bardzo małym ogniu 10–15 minut, aż ryba będzie ugotowana, a warzywa miękkie.W drugim garnku wrzucamy szpinak i poduszamy na oliwie aż zmięknie, dorzucamy drobno posiekany czosnek. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ryż gotujemy w osolonej wodzie w proporcjach 1 na 2. Pod koniec gotowania wrzucamy kilka małych brokułów.Na talerz wykładamy szpinak, na wierz układamy rybę, która posypujemy świeżym pieprzem i koperkiem. Dodatkowo możemy polać filet wywarem, w którym się gotował i na koniec skrapiamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Obok układamy warzywa i ryż.Smacznego