ßßß
Potrzebować będziesz:1 podwójny filet z kurczaka1 torebkę przyprawy gyros (ok. 3-4 łyżek)2 łyżki oliwy z oliwek1/2 kapusty pekińskiej1 cebula (opcjonalnie)3-4 ogórki kiszone1 puszka kukurydzy1/2 czerwonej papryki4 łyżki majonezu6 łyżek ketchupuPierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą "gyros" i usmaż do miękkości na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy.Kapustę cienko pokrój, cebulę posiekaj, ogórki i paprykę pokrój w kostkę. Sałatkę układaj warstwowo w przezroczystej salaterce. Zacznij od:połowy porcji kapusty na nią cebulę,następnie mięso,ketchupogórkimajonezkukurydzędrugą połowę kapustypaprykęOdstaw na jakiś czas do lodówki, by smaki się "przegryzły".