Składniki- 40 dag pieczarek- 10 dag wędzonego boczku- 4 ziemniaki- 1 marchewka- 1 pietruszka- 2 cebule- 1 ząbek czosnku- sól, pieprz- pieprzziołowy- 1 łyżka oleju- 1 łyżka masła- mała śmietana 18%- 1 łyżka posiekanej natki pietruszkiDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieWarzywa i pieczarki umyć, obrać, i drobno pokroić ( kilka pieczarek pokroić w plastry i odłożyć ). Zalać 2 L wody i gotować do miękkości. Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Boczek pokroić w kostkę i wytopić aż będzie chrupiący. Na drugiej patelnia na maśle i oleju zrumienić plastry pieczarek i dodać przed końcem gotowania. Zupę udekorować kleksem śmietany. Dodać boczek i posypać natką.Życzę smacznego.Komentarze oraz lajki mile widziane :)