ßßß Cookit - przepis na POLĘDWICA

POLĘDWICA

nazwa

Wykonanie

Jesienny powiew wiosny.
przepis na dwie porcje
POLĘDWICA
400 gram polędwicy wieprzowej
spora garść rukoli
musztarda ostra pełnoziarnista
cebula
sól
oliwa
Polędwice rozkrawamy na prostokąt , smarujemy musztardą i przykrywamy rukolą , przyprawiamy solą i zwijamy w roladę , związujemy sznurkiem i obsmażamy z każdej strony po 2 minuty na oliwie. razem z cebulą przekrojoną na pół . Polędwicę wkładamy do piekarnika na 12 minut , po upieczeniu wyciągamy i czekamy około 5 minut by odpoczęła. Dzielimy na porcję i podajemy .
MUS PIECZARKOWY
200 gram pieczarek
cebula
masło do smażenia
2 łyżki śmietany kremówki
sól i pieprz do smaku
Pieczarki kroimy drobno i smażymy z cebulą na złoty kolor , blendujemy dodając śmietanę i przyprawy .
ZIEMNIAKI
2 średnie ziemniaki
oliwa
rozmaryn
czosnek
Ziemniaki gotujmy al dente , następnie smarujemy oliwą , układamy obok i na nich czosnek oraz rozmaryn i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10 minut do uzyskania spieczonej skórki . Dzielimy na porcje i podajemy z resztą składników.
DODATKOWO
młoda mini cukinia
pieczarki w całości - pieczone razem z polędwicą
szpinak
boćwina
por - zaparzony kilka sekund by można było go związać
Smacznego :)
Źródło:http://olesia-nagazie.blogspot.com/2015/04/poledwica-nadziana-rukola.html