Wykonanie

puszka krojonych
pomidorów150 g
rukoligarść listków
bazyliiok. 750 ml
bulionu drobiowegoząbek
czosnkuszalotka1/2
papryczki chilliłyżeczka
ostrej paprykisól,
pieprzjajko2 łyżki
skrobi kukurydzianej1/2 szklanki
mleka (lub
mleka pół na pół z
wodą)szczypta
solikawałek
piersi indyczej gotowanej na parze
Czosnek,
chilli i
szalotkę posiekać i delikatnie przyrumienić na lekko naoliwionej patelni.
Bulion podgrzać, dodać
pomidory (razem z
sokiem) i zawartość patelni, wymieszać i gotować kilka minut. Dodać
rukolę i
bazylię, gotować ok. 10 minut. Doprawić do smaku, następnie zmiksować na gładki krem.
Mięso pokroić w kostkę, dodać do zupy.
Jajko wymieszać ze
skrobią i
solą, stopniowo dodawać
mleko, mieszając, aby w cieście nie powstały grudki. Usmażyć cienkie naleśniki. Następnie zwinąć je ciasno w ruloniki i pokroić na cienkie paseczki. Wrzucić do zupy bezpośrednio przed podaniem.Smacznego!

