Wykonanie
Jakiś czas temu robiliśmy
polędwiczki w sosie
serowym . Wyszły naprawdę rewelacyjnie. Ale jeszcze lepiej wyszedł sos, którym były oblane. Po prostu się w nim zakochałem! I tylko czekałem na moment żeby go znowu wykorzystać. I pomyślałem, że idealny będzie do pieczonego
pstrąga. I nie myliłem się, miałem naprawdę pyszny obiad. I w zasadzie prosty w zrobieniu. Czyli tak jak lubię najbardziej :)Do
ryby:2 całe
pstrągi (już bez wnętrzności)4 ząbki
czosnku1
cebulapęczek
koperkukawałek
masłagruboziarnista
sólświeżo zmielony
czarny pieprzNa sos:250 ml
śmietanki 30%150 g
twarożku ziołowego1 trójkącik
topionego sera2 łyżeczki zmielonego
zielonego pieprzugarść
natki pietruszkisól do smaku
Ryby nacieramy wewnątrz
solą i
pieprzem i upychamy w ich wnętrzu drobno zmielony
koperek i pokrojony w cienkie plasterki
czosnek. Na koniec wkładamy kilka niewielkich kawałków
masła. Układamy
ryby w naczyniu żaroodpornym na pokrojonej w piórka
cebuli. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. W tym czasie robimy sos
serowy: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w rondelku i mieszamy aż się zagrzeje i składniki połączą się w gładki sos.Po 20 minutach wyjmujemy
ryby z piekarnika, zalewamy sosem
serowym i pieczemy jeszcze 15 minut.Dobrze smakuje podawane z gotowanym
brokułem.Smacznego!---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)