ßßß Cookit - przepis na Masło czosnkowo-ziołowe

Masło czosnkowo-ziołowe

nazwa

Wykonanie

Sezon grillowy w pełni ! A jak grill, to wiadomo, że będzie grillowane pieczywo. Na naszym stole nie może więc też zabraknąć czegoś do posmarowania takiego chleba. Oto masło czosnkowo-ziołowe, oczywiście z dodatkiem świeżych ziół. Zawsze jest hitem kulinarnym każdej imprezy !
Składniki:
250 g masła z zawartością 82% tłuszczu
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki posiekanej natki
2 łyżeczki posiekanego koperku
1 łyżeczka posiekanego oregano
1 łyżeczka posiekanego szzcypiorku
1 łyżeczka listków tymianku
sól gruboziarnista
świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Masło wyjmujemy wcześniej z lodówki, tak aby miało temperaturę pokojową, łatwiej będzie je wtedy utrzeć.
Masło wkładamy do wysokiej miski i ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i posiekane zioła. Wszystko dokładnie ucieramy.
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2014/06/maso-czosnkowo-zioowe.html