Wykonanie
Sezon grillowy w pełni ! A jak grill, to wiadomo, że będzie grillowane
pieczywo. Na naszym
stole nie może więc też zabraknąć czegoś do posmarowania takiego
chleba. Oto
masło czosnkowo-
ziołowe, oczywiście z dodatkiem świeżych
ziół. Zawsze jest
hitem kulinarnym każdej imprezy !
Składniki:250 g
masła z zawartością 82% tłuszczu3 ząbki
czosnku2 łyżeczki posiekanej
natki2 łyżeczki posiekanego
koperku1 łyżeczka posiekanego
oregano1 łyżeczka posiekanego szzcypiorku1 łyżeczka listków
tymiankusól gruboziarnistaświeżo zmielony
czarny pieprzWykonanie:
Masło wyjmujemy wcześniej z lodówki, tak aby miało temperaturę pokojową, łatwiej będzie je wtedy utrzeć.
Masło wkładamy do wysokiej miski i ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę
czosnek,
przyprawy i posiekane
zioła. Wszystko dokładnie ucieramy.