Wykonanie

Przyznaję bez bicia, że dopiero w tym roku postanowiłam poszaleć z
dynią... i...?nie żałuję! a teraz dodałam kilka składników i oczywiście wszystko pysznie smakowało.Z resztą sami się przekonacie, jeśli spróbujecie.Składniki:

2 kg dyni po obraniu (jak na zdjęciu, małe)1 kg
marchewki3 garście
szpinaku (liście świeże)2 średnie
cebule3 ząbki
czosnku3 szklanki
bulionu drobiowego1/2 pęczku świeżej
pietruszkisól,
pieprzzioła prowansalskieoliwa z oliwekpestki dynii
Dynię,
marchewkę,
czosnek i
cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelnii z dodatkiem
oliwy z oliwek.
Bulion wlewamy do garnka, następnie wrzucamy podsmażone warzywa. Dodajemy
zioła i pokrojoną świeżą
pietruszkę. Wszystko gotujemy na małym ogniu do miękkości. Następnie odstawiamy z ognia, blenderujemy na krem. dodajemy
sól,
pieprz do smaku. Nakładamy i posypujemy
pestkami dynii.Ostrzegam, wychodzi przepyszne i uzależnia :)JESIENNA
HERBATKA OWOCOWA


Do tego polecam na jesienne wieczory przepyszną
herbatę. 4
torebki różne smaki. Ja dałam
malinową z
żurawiną,
owoce leśne,
owoce tropikalne i
cytrynowe. Do tego obrane i pokrojone
jabłko w kostkę. Zaparzamy ok 10 min i możemy rozkoszować się jej smakiem podczas jesiennych poranków albo zimnych wieczorów, nawet tych zimowych.Smacznego