ßßß
 
            
         Przyznaję bez bicia, że dopiero w tym roku postanowiłam poszaleć z dynią... i...?nie żałuję! a teraz dodałam kilka składników i oczywiście wszystko pysznie smakowało.Z resztą sami się przekonacie, jeśli spróbujecie.Składniki:
Przyznaję bez bicia, że dopiero w tym roku postanowiłam poszaleć z dynią... i...?nie żałuję! a teraz dodałam kilka składników i oczywiście wszystko pysznie smakowało.Z resztą sami się przekonacie, jeśli spróbujecie.Składniki: 2 kg dyni po obraniu (jak na zdjęciu, małe)1 kg marchewki3 garście szpinaku (liście świeże)2 średnie cebule3 ząbki czosnku3 szklanki bulionu drobiowego1/2 pęczku świeżej pietruszkisól, pieprzzioła prowansalskieoliwa z oliwekpestki dynii
2 kg dyni po obraniu (jak na zdjęciu, małe)1 kg marchewki3 garście szpinaku (liście świeże)2 średnie cebule3 ząbki czosnku3 szklanki bulionu drobiowego1/2 pęczku świeżej pietruszkisól, pieprzzioła prowansalskieoliwa z oliwekpestki dynii Dynię, marchewkę, czosnek i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelnii z dodatkiem oliwy z oliwek. Bulion wlewamy do garnka, następnie wrzucamy podsmażone warzywa. Dodajemy zioła i pokrojoną świeżą pietruszkę. Wszystko gotujemy na małym ogniu do miękkości. Następnie odstawiamy z ognia, blenderujemy na krem. dodajemy sól, pieprz do smaku. Nakładamy i posypujemy pestkami dynii.Ostrzegam, wychodzi przepyszne i uzależnia :)JESIENNA HERBATKA OWOCOWA
Dynię, marchewkę, czosnek i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelnii z dodatkiem oliwy z oliwek. Bulion wlewamy do garnka, następnie wrzucamy podsmażone warzywa. Dodajemy zioła i pokrojoną świeżą pietruszkę. Wszystko gotujemy na małym ogniu do miękkości. Następnie odstawiamy z ognia, blenderujemy na krem. dodajemy sól, pieprz do smaku. Nakładamy i posypujemy pestkami dynii.Ostrzegam, wychodzi przepyszne i uzależnia :)JESIENNA HERBATKA OWOCOWA
 Do tego polecam na jesienne wieczory przepyszną herbatę. 4 torebki różne smaki. Ja dałam malinową z żurawiną, owoce leśne, owoce tropikalne i cytrynowe. Do tego obrane i pokrojone jabłko w kostkę. Zaparzamy ok 10 min i możemy rozkoszować się jej smakiem podczas jesiennych poranków albo zimnych wieczorów, nawet tych zimowych.Smacznego
Do tego polecam na jesienne wieczory przepyszną herbatę. 4 torebki różne smaki. Ja dałam malinową z żurawiną, owoce leśne, owoce tropikalne i cytrynowe. Do tego obrane i pokrojone jabłko w kostkę. Zaparzamy ok 10 min i możemy rozkoszować się jej smakiem podczas jesiennych poranków albo zimnych wieczorów, nawet tych zimowych.Smacznego