ßßß
Dziś była taka ponura pogoda, więc dla osłody wrzucam zaległe ciasto. I choć rogaliki sztucznie napompowane to ciasto przepyszne. A jeżeli nie chcemy mieć w środku sztucznych rogalików to proponuję przygotować je samodzielnie.Źródło przepisu tutaj

Ciasto:8 jajek6 łyżek mąki pszennej1 szklanka cukru4 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Ubić białka na sztywną pianę, dodawać po kolei cukier, następnie żółtka i kolejno sypkie produkty, cały czas ubijać. Upiec biszkopt na blaszce o wymiarach 24x38 w temp. 180 stopni, przez ok 30 minut. po wystygnięciu podzielić ciasto na dwie części.Masa I:5 żółtekbudyń waniliowycukier waniliowymargaryna Palma3 łyżki mąkipół szklanki cukru2 szklanki mleka3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w 3 łyżkach wody2 łyżki kakaoWykonanie:Żółtka rozbić z mąką i budyniem w proszku. Zagotować 2 szklanki mleka i dodać do niego rozmieszaną substancję. W ten sposób ugotować budyń. Zimny budyń utrzeć z margaryną dodać rozpuszczoną, wystudzoną kawę i kakao.Masa II:0,5 l śmietany kremówki2 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wodyWykonanie:Ubić śmietanę kremówkę, dodając cukier puder i wystudzoną rozpuszczoną żelatynę. Chwilę ubijać.Dodatkowo:słoik powidła2 opakowania 7 Days miniPolewa.1/3 kostki masła1/2 szklanki cukru pudru1 łyżka kakao2 łyżki wodyWykonanie:Rozpuścić masło i wymieszać z cukrem pudrem, kakao i wrzącą wodą, zdjąć z ognia i przestudzoną polewą polać ciasto.Przełożenie ciasta:biszkoptpowidłomasa Imini 7 Days'ymasa IIbiszkoptpolewaSmacznego!