Wykonanie
Dziś była taka ponura pogoda, więc dla osłody wrzucam zaległe ciasto. I choć rogaliki sztucznie napompowane to ciasto przepyszne. A jeżeli nie chcemy
mieć w środku sztucznych rogalików to proponuję przygotować je samodzielnie.Źródło przepisu tutaj
Ciasto:8
jajek6 łyżek
mąki pszennej1 szklanka
cukru4 łyżki
kakao2 łyżeczki
proszku do pieczeniaWykonanie:Ubić
białka na sztywną pianę, dodawać po kolei
cukier, następnie
żółtka i kolejno
sypkie produkty, cały czas ubijać. Upiec
biszkopt na blaszce o wymiarach 24x38 w temp. 180 stopni, przez ok 30 minut. po wystygnięciu podzielić ciasto na dwie części.Masa I:5
żółtekbudyń waniliowycukier waniliowymargaryna Palma3 łyżki
mąkipół szklanki
cukru2 szklanki
mleka3 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej w 3 łyżkach
wody2 łyżki
kakaoWykonanie:
Żółtka rozbić z
mąką i
budyniem w proszku. Zagotować 2 szklanki
mleka i dodać do niego rozmieszaną substancję. W ten sposób ugotować
budyń. Zimny
budyń utrzeć z
margaryną dodać rozpuszczoną, wystudzoną
kawę i
kakao.Masa II:0,5 l
śmietany kremówki2 łyżki
cukru pudru3 łyżeczki
żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki
wodyWykonanie:Ubić
śmietanę kremówkę, dodając
cukier puder i wystudzoną rozpuszczoną
żelatynę. Chwilę ubijać.Dodatkowo:słoik powidła2 opakowania 7 Days miniPolewa.1/3 kostki
masła1/2 szklanki
cukru pudru1 łyżka
kakao2 łyżki
wodyWykonanie:Rozpuścić
masło i wymieszać z
cukrem pudrem,
kakao i wrzącą
wodą, zdjąć z ognia i przestudzoną polewą polać ciasto.Przełożenie ciasta:
biszkoptpowidłomasa Imini 7 Days'ymasa II
biszkoptpolewaSmacznego!