ßßß



Biszkopt7 jaj7 łyżek cukru7 łyżek mąki2 łyżki kakaoWykonanie:Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić na sztywną pianę. Utrwalić cukrem, nie przerywając ubijania dodać żółtka. Na końcu dodać przesianą mąkę z kakao i lekko wymieszać.Krem:1/2 kg masła3 szklanki mleka6 żółtek17 dag mąki ziemniaczanej35 dag cukru pudruorzechyrodzynkikakaoczekolada2 różne galaretkispirytusWykonanie:Galaretki rozpuścić osobno w 3/4 szklanki wody i pozostawić aby zastygły. Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę a orzechy i czekoladę posiekać. Żółtka utrzeć cukrem pudrem dodać rozpuszczoną mąką ziemniaczaną. Mleko zagotować i dodać utarte żółtaka z mąką. Całość zagotować, ciągle mieszając. Przykryć i pozostawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i niewielkimi porcjami połączyć z zimny budyniem. Krem podzielić na 2 części i do jednej dodać: orzechy, kakao oraz czekoladę. Do drugiej pokrojoną galaretkę i rodzynki. Na biszkopt wyłożyć ciemną masę, następnie jasną a na wierzch zetrzeć czekoladę.Smacznego!