ßßß
Składnikikapusta pekińska - średniej wielkościcebula (może być czerwona) 2 sztukipapryka 2 duże czerwoneduża puszka kukurydzyogórek konserwowy/luksusowy - 1/2 słoikapierś z kurczaka - ok 700g-1kgprzyprawa do gyrosumajonezketchupPrzygotowanie:Mięso opłukać, oczyścić z błon, pokroić w drobna kostkę. Włożyć do salaterki, posypać przyprawa do gyrosa i odrobiną oleju lub oliwy z oliwek. Wstawić na 1h do lodówki,. następnie wyjąć z lodówki i usmażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić.Kapustę umyć, pokroić w paski.Cebulę przekroić na pół i pokroić w cienkie paseczki.Paprykę umyć, wyjąc gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę.Kukurydze odcedzić.Ogórka pokroić w drobna kostkę.Do salaterki wrzucić kapustę, cebulę, kukurydze, paprykę, ogórka i gyros.Wymieszać majonez z ketchupem. Ja mieszam 8 łyżki majonezu i 5-6 łyżek ketchupu. Posmarować sosem wierzch sałatki.Sałatkę jak każda warstwową nakłada się od góry do samego spodu. Można ją jeszcze posypać czymś do pochrupania;P ja używam prażoną cebulką;)Smacznego;)